14 personer:
Ingredienser 4 fläskkotletter, med ben (à 250 g) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 2 msk olivolja 0,5 kruka salvia 50 g smör Grönsaker: 400 g potatisar, små, gärna sparrispotatis 250 g rödbetor 2 msk olivolja 2 krm salt, + 1 krm 2 morötter 1 blomkålshuvud, litet 300 g rotselleri 150 g fetaost 100 g vattenkrasseGör så här: Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Skala och skär betorna i 1 cm stora bitar. Lägg potatis och rödbetor i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö på 2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Skala morötterna och skär i cm-stora bitar. Plocka blomkålen i små buketter. Lägg morötter och blomkål i formen. Krydda med 1 krm salt. Tillaga ytterligare ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg. Smula över fetaosten. Toppa med vattenkrasse. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek i olja ca 4 min på varje sida. Lägg salvian vid sidan om kotletterna. Tillsätt smöret och ös kotletterna med salvia-smöret. Servera kotletterna till de ugnsbakade grönsakerna.
Till det gjorde jag grönsaksbulgur - bulgur som jag blandade med lite stekta grönsaker. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaostoch soltorkade tomater
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukteroch potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
När man väl läser det och sedan lagar och smakar maten så inser man att man fått en ny favorit. Ugnsbakad fetaost Ingredienser 1 fetaost örtkryddor, gärna timjan, rosmarin eller oregano olivolja Gör så här Sätt ugnen på 150 grader. Katarina Ekeström 1 fetaost örtkryddor
Den ugnsbakade färsen var saftig, och hade fin konsistens. Originalreceptet på den här ugnsbakade linsfärsen hittade jag på bloggen 'easy cheesy vegetarian' (se här)
Till det gjorde jag grönsaksbulgur - bulgur som jag blandade med lite stekta grönsaker. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaostoch soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.