Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fläskkotletter, med ben ­(à 250 g)
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 1 olivolja
  • 1 salvia
  • 1 smör
  • 1 potatisar, små, gärna ­sparrispotatis
  • 1 rödbetor
  • 1 salt, + 1 krm
  • 1 morötter
  • 1 blomkålshuvud, litet
  • 1 rotselleri
  • 1 fetaost
  • 1 vattenkrasse
  • 14 personer: Ingredienser 4 fläskkotletter, med ben ­(à 250 g) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 2 msk olivolja 0,5 kruka salvia 50 g smör Grönsaker: 400 g potatisar, små, gärna ­sparrispotatis 250 g rödbetor 2 msk olivolja 2 krm salt, + 1 krm 2 morötter 1 blomkålshuvud, litet 300 g rotselleri 150 g fetaost 100 g vattenkrasseGör så här: Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Skala och skär betorna i 1 cm stora bitar. Lägg potatis och rödbetor i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö på 2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Skala morötterna och skär i cm-stora bitar. Plocka blomkålen i små buketter. Lägg morötter och blomkål i formen. Krydda med 1 krm salt. Tillaga ytterligare ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg. Smula över fetaosten. Toppa med vattenkrasse. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek i olja ca 4 min på varje sida. Lägg salvian vid sidan om kotletterna. Tillsätt smöret och ös kotletterna med salvia-smöret. Servera kotletterna till de ugnsbakade grönsakerna.  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.