Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citroni det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
700 g benfrigösfilé. 11 kg mandelpotatis. 11 knippedill. 11 citron. 14 msk kapris. 1saltKoka potatisenmed skal i saltat vatten. 1Häll av potatisen och skala direkt så att potatiseninte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhackadillen och rödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörningtills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citroni smöret före servering. 1Dela fiskeniportionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärmemedskinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligarei 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Till denna fina och köttigafirre serverades grön sparris, brynt smör och rikligtmed pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Farinsocker. Brynt smör. Tre grymt goda saker kombineradei en härlig kaka, kan det bli bättre. Smält smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt, låt svalna något
Vispa smöret fluffigtmed hjälp av en elvisp och smaksätt medflingsalt. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.