Saltlakritssnittar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 saltlakritskarameller (t ex turkisk peppar)
  • 1100 g smör
  • 11 dl strösocker
  • 12 msk ljus sirap
  • 12,25 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 112 saltlakritskarameller (t ex turkisk peppar) 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,25 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Mortla karamellerna till grova bitar. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och saltlakrits. Arbeta snabbt ihop tills det blir en deg. Dela degen och rulla till två längder. Placera längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt med en gaffel. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna lite innan du skär varje längd på snedden i 10 bitar vardera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.