Ni som känner mig…vet att jag inte experimenterar så ofta…så jag kapade detta recept rakt av och följde det punkt till pricka… Å dessa chokladkakor med saltlakritskola blev så jäkla supergoda
Saltlakritskola. Dag 11 – Ditt favorit-julgodis att göra själv + recept. Följare av min blogg har säkert inte missat att jag fullkomligt älskar att göra julgodis
Saltlakritskola. Här kommer ett recept som aldrig kom upp förra året. Nougat Montelimar, eller fransk nougat, får jag nog lägga till kategorin lite svårare julgodis att lyckas med
Saltlakritskola. Detta är lätt det vackraste godiset jag någonsin gjort. Med sin ljusrosa färg och de gröna pistagemandlarna blir det hur snyggt som helst
Mozartkulor, teaterkonfekt, snickersfudge, kola med ingefära och sesam, julmust-marmelad-godis, saltlakritskola, smörkola med pinjenötter, gin & tonicmarshmallows, chokladtryffel
Saltlakritskola. Min favoritknäck i år smakar förstås polkagris. För säkerhets skull gör jag den både som klassiska knäckkarameller och som juliga knäckklubbor
Gjorde saltlakritskola igår kväll, ett testrecept som blev jättebra, hurra. Saltlakrits. Ska fila på smådetaljer och sedan lägga ut receptet förhoppningsvis ^_^
Saltlakritskola (4/5 tummar upp) (från sötasaker)2 dl grädde2 dl socker2 dl sirap2 dl krossade tyrkisk pepparKoka ihop under omrörning tills smeten är 120-122 grader eller tills smeten klarar ett kulprov (häll en sked kola i kallt vatten och se om det går att forma den till en kula)
Saltlakritskola. Nu har jag bara en sort med julgodis kvar på min lista (cream cheese mints), men eftersom vi är i Stockholm denna helgen var jag ju tvungen att ta med mig en presentask, med tio av de elva sorter jag gjort hittills (glömde visst en, kom jag på nu)
Mitt absolut mest lästa inlägg på bloggen sedan starten är receptet på saltlakritskola från Pärlans Konfektyr, inte alls oförtjänt, för den kolan är helt ofattbart god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.