Skölj oxbringan ordentligt och lägg den i en rymlig kastrull med vatten så det täcker. Servera med potatis som kokats i kokspadet från bringan och moroten
Men konserven medSaltabiten blev stående i skafferiet i väntan på att testas. Så med andra ord, jag äter ju hellre mat som man kan njuta av, så några fler Saltabiten burkar blir det inte för min del
Ingredienser Portioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Till garnering 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Hacka ansjovisen och blanda med löken. Hittade ett recept på salta ansjovissnurror som kan passa fint på midsommarbuffén, eller som ett litet tilltugg fram på kvällskvisten
Rör om med en visp mellan varven. Brynt smörkola med havssaltca 25 kolor200 g smör2 dl vispgrädde2 dl strösocker1 dl farinsocker1 dl glykos½ dl vatten1 tsk havssaltBryn smöret i en kastrull (fega inte ur med det brynta smöret, det ska vara på gränsen till för mörkt). Koka sedan kolan på medelvärme tills den har en temperatur på 124 grader, eller gör ett kulprov
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, brynt smör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Det var första gången jag kom i kontakt med temperering och gjutning av choklad. Har sen dess, med hjälp av Pralinmakar-communityn, blivit snäppet vassare på att förstå choklad, men också färgning, smaker och hur man får till den där fantastiska glansen
Vill du ha mer sting kan du smaksätta med t ex vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot. TipsServera gärna med en klick glass eller crème fraiche eller tjock yoghurt smaksatt med socker och vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.