Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak. ½ tsk flingsalt. se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de röda vinbären som föreslogs i orginalreceptet
Spicke är ett gammalt skånskt uttryck för att något är saltatoch att det ska ätas rått utan att bli tillagat, ja förutom att det röks eller torkas och i detta fallet kan man göra vilket som
Skala och skär potatisen i grova bitar, koka i saltat vatten, häll av vattnet och ånga av. Tycker att stekt salt sill är underbar sommarmat, idag blev det med lite puré till men nykokt färskpotatis är naturligtvis bäst
Skala och skiva löken. Häll mjölet och ströbrödet i två andra djupa tallrikar. Vänd sillfiléerna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd
Mortla de två pepparsorterna och rulla kycklingen i blandningen tillsammans med saltet. Salt. En ask med märkliga små knoppar åkte med i väskan från Taiwan och visade sig vara Sichuanpeppar som härstammar från provinsen med samma namn i Kina
Söt, salt, lent chokladig och lite syrlig, den har allt helt enkelt. Rör ner flingsalt. Sen dekorerade jag med frystorkade hallon, riven choklad och citronmeliss
Vi är knappast först på bollen med detta recept, min man och jag. Någon har, i något sammanhang, någonstans och vid något tillfälle, skrivit något son är snarlikt det du skriver
Det är naturligtvis helt onödigt - det smakar bara salt, och jag har redan vanligt flingsalt, citronflingsalt, dillflingsaltochKarl-Johansflingsalt - men är man kryddnördig så är man
grillade korv på solvarma klippor, busade med syskonbarn och doppade Mig i ett kristallklart vatten som var fullt av snäckor, musslor, små krabbor, en ljum havsbris i saltstänkoch solblektt hår på en snabb båt som tar en framåt på vågorna det ä r verkligen L I V E T
Om man inte ramlar ner i ett dike fullt av ramslöken kan man hitta torkad ramslök på olika matmarknader eller så kan man köpa Reneé Voltaires örtsalt som också har ramslök och vitlök i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.