Tillsätt socker, salt och kardemumma. 11 krm salt. 175 g smör 3 dl mjölk 0,75 dl strösocker 1 krm salt 2 tsk kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak) 25 g jäst för söta degar 1 ägg ca 9 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 ägg, till pensling
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Salt kola är en smak som de flesta gillar och i form av en pannacotta blir den len och krämig. Gillar du kombon salt-sött så strör du på lite flingsalt över de kanderade nötterna, men det går att utesluta om man vill
Strö över kanel, strösocker och flingsalt och blanda runt. Förra lördagen såg jag Tommy Myllymäki göra en Äppelsmulpaj med flingsalt i smulet på Nyhetsmorgon i TV4 Mitt Kök. 2 nypor flingsalt. 2 tsk flingsalt. 2 nypor flingsalt. 2 tsk flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.