En enkel salsa som denna piffar upp det mesta, eller kan till ochmed göra hela rätten. Jag serverade den här med grillade gambones, spanska jätteräkor, men salsan passar lika bra till kyckling, fläskkött, fisk eller annat kött
Salta, peppra, rör i sockret och pressa över limesaft. Tips för hur man pressar lime. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Denna salsa är bara bästa salsan (original receptet är från en god vän, Marcus) och finns i min bok. En god vän till mig, Marcus, bjöd på denna fantastiska salsa
Här står jag och steker laxbiffar medkoriander, limeoch chili. En favoriträtt här hemma och om du gillar koriander lika mycket som jag så är detta ett måste (om du inte gillar koriander så kan man såklart krydda med annat)
Mexikansk torskrygg med avokado, limeochkoriander. Att middagen snabbt skulle stekas och därefter få fortsätta tillaga sig själv i ugnen var väl briljant det med, det ger en liksom tid för annat och middagen går tack vare det fort att laga
Wokad biff med smak av chili limekorianderoch kokos går till så här. Precis som alltid när jag tror att jag ska laga kinesiskt så blir det thai, men medlimeoch kokos bland ingredienserna så är det väl inte så konstigt heller
Sila av nudlarna och blanda med övriga ingredienser i bunken. Hetta upp en stekpanna med olja. Blanda samman i en bunke och tillsätt limeskaloch saft samt sesamolja
Servera med en härlig tomatsalsaoch nykokt färskpotatis med en rejäl näve dill. Tomatsalsa. För många är grillning förknippat med stora härliga köttstycken och fisken hamnar ofta i skymundan när man pratar grillning vilket jag tycker är synd
Krydda medlimejuiceochkoriander. Skala och strimla löken och dela upp broccolin i småbuketter. Tillsätt kryddmixen och grönsakerna och fräs vidare tills broccolin känns mjuk
Som tillbehör hade jag en salsa på mango, koriander, tomat, limeoch lök till. Finhacka alla ingredienser och lägg dom i en skål, pressa lime över tills du uppnått önskad syra, salta och peppra och smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.