När du frågar till spanskarna om traditionella recept från Spanien, de svarar absolut majoritet att Gazpacho andaluz eller Salmorejo cordobés (kall tomatsoppa från Córdoba i Andalucía) som är två av bästa recept med medelhavet smaka
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Som jag skrev tidigare har vi sedan en tid besök av en trevlig ung man från Spanien
Matbloggare som jag är – kan man inte försöka laga något liknande själv. Jag vet inte hur det är hemma hos er, men hos oss har Keldas Milda Tomatsoppa tagit våra barn med storm de senaste åren
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. Gott också med kokt ägg i tomatsoppa, jag delar ägget i bitar och har i när jag har lagt upp i en skål precis före servering9)
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.