blad av hjärtsallad (gemsallad) eller delade romansalladsblad
1 kräftstjärtar
i lag, 170 g avrunnen vikt
1 stor
klyfta vitlök, helst färsk
1 stjälkar
bladselleri
1
sesamolja
1
rapsolja
1 sesamfrön,
gärna rostade
1 ev
salt1. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Finhacka vitlök och selleri, blanda i en skål med sesamolja, rapsolja och sesamfrön. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dra en stund.2. Smaka av med lite salt. Fördela på salladsbladen och servera.DryckestipsVitt vin:
Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
Nr 7889, 109 krLamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 139 krPalmer & Co Brut Reserve, Frankrike
Nr 7372, 259 kr2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
Nr 7592, 319 krLouis Roederer Brut Premier, Frankrike
3 klyfta vitlök neutral matolja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes (eller mer om du vill ha mer hetta) 500 g jätteräka, skalade (viltfångade) 0,5 limefrukt jasminris (till servering)
1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Servera till laxen, toppa med några färska koriander och myntablad
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.