Salladsplock med asiatiska kräftstjärtar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • blad av hjärtsallad (gemsallad) eller delade romansalladsblad
  • 1 kräftstjärtar i lag, 170 g avrunnen vikt
  • 1 stor klyfta vitlök, helst färsk
  • 1 stjälkar bladselleri
  • 1 sesamolja
  • 1 rapsolja
  • 1 sesamfrön, gärna rostade
  • 1 ev salt1. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Finhacka vitlök och selleri, blanda i en skål med sesamolja, rapsolja och sesamfrön. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dra en stund.2. Smaka av med lite salt. Fördela på salladsbladen och servera.DryckestipsVitt vin:
  • Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
  • Nr 7889, 109 krLamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
  • Nr 7404, 139 krPalmer & Co Brut Reserve, Frankrike
  • Nr 7372, 259 kr2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
  • Nr 7592, 319 krLouis Roederer Brut Premier, Frankrike
  •  
  • Nr 7602, 419 krAlkoholfritt
  • Billabong Sparkling, Australien
  • Nr 1945, 58 kr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.