Dressing3 dl majonnäs 5 msk vatten 2-4 chilisås (smaka av) ca 1 tsk citron, färsk eller på flaska salt vitpeppar cayennepeppar
1 Sallad200
g kycklingfilé, typ minutkyckling salt peppar, nymalen (eller herbes de provence, bbq kryddor) 140 g bacon, svenskt 1 salladshuvud 250 g körsbärstomater 2 rödlökar, små 4 bröd, frallor 4 msk olja, valfri flingsalt
Sill. Antingen så älskar man det eller så hatar man det. Jag har någon märklig kärlek tillinlagdsill. När jag kom hem tillSverige och mina föräldrar frågade mig vad jag ville äta, så svarade jag sill, nypotatis, och gräddfil
Servera naanbröden nybakta på tallrik, bricka eller ibrödkorg. Gårdagens bakning. ) Mina Naan gjorde jag tjockare än anvisningarnai receptet gillar ett rejält bröd
Fördela ibrödkorgarna och garnera med rom, citron och dillkvist. Ånga bröden mjuka och formbara över kokande vatten, lägg dem på ett upp och nervänt glas och tryck till lätt så att bröden bildar korgar
Servera naan-bröden nybakta på tallrik, bricka eller ibrödkorg. smält smör och pressad vitlök, sesamfrön och/eller hackad persiljaBlanda ut torrjäst med några dl mjöl och tillsättfingervarmt vatten i en bunke
Det här brödet gör alltid succé när man bjuder på det, brödkorgen brukar snabbt bli tom. Ikväll ska vigrilla med några polare och jag tog tillfälleti akt att baka bröd till maten
lite mer än rumstemp. Kör degen med degkrokar iminst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vikin kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmari rumstemperatur, alternativti kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 600 g vetemjöl special. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
Har aldrig bakat egna hamburgerbröd förut men efter att ha hittat bortglömda hamburgerbröd längst ner ibrödkorgen utan tillstymmelse av mögel eller annat som vittnar om att brödet passerat utgångsdatum med råge, kan man ju börja undra
Samt även färskt bröd, i den gulligastebrödkorgen. I helgen var jag bjuden hem tillLinn på tjejfest. Hon hade kört ut maken och sina två barn till att tälta isina svärföräldrars trädgård (visst, Martin hävdar att det var frivilligt, för han är väl man isitt hus
Jäs gärna ibrödkorg. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt rågsurdeg, dinkelmjöl, vetemjöl och rågmjöl. Ta inte hela mjölmängden på en gång, spara en del tillutbakningen
Lägg i en mjölad brödkorg med skarven uppåt och den släta sidan neråt och täck över med bakduk. Eftersom detta bröd innehåller både surdeg och honung smakar det därför extra gott
Två av dem lägger du som de är irikligt mjölade jäskorgar (har man inga jäskorgar går det utmärkt med vanligabrödkorgar eller ett durkslag med en bakhandduk i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.