Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (sockret ger en god sötma och förlänger hållbarheten på salladen) 0,5 dl rapsolja 0,5 dl olivolja 1 msk senapsfrön (gula eller bruna funkar bra) 1 msk salladskrydda Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak) Valfri tillsättning vid servering
En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Just nu gör jag mycket sallader med rödkål i. Lite olivolja ringlad över och ett par par varv med svartpepparkvarnen och vips har man en god och fräsch sallad till maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.