Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll
Servera med sallad, ugnsrostad potatis ochtzatziki. grekisk sallad (tomat, gurka, oliver, feta). Det har satt igång min kreativitet och utökat min receptbank
Blanda ihop salladen precis innan servering. Gör tzatzikinoch låt den stå i kylen tills servering. Larssons "LCHF på mitt sätt", vi blandade och tog fläskfile och kycklingfile
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Det ska va nu den här gråa, regniga novembertiden som vi lyxar till helgerna med utländska smaker, minnen från Grekland och härliga, krispiga färger på mat ochsallad
Sallad är kanske inte det första man tänker på när man ska äta frukost men, när man ligger på låga kolhydrater så får man komma på andra lösningar för inte tråka ut sig med samma gamla mat och med en saftigt god sallad som denna så kan man inte annat än att bli glad
Jag älskar sallader av alla de slag och blir verkligen lycklig när jag hittar nya favoriter. Ikväll gjorde jag en jättegod sallad som jag naturligtvis vill dela med mig receptet av
Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Skölj salladenoch låt rinna av. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.