Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv… En mättande och fräsch middagssallad baserad på smakerna i både salsa och guacamole – som vi ju vet redan är det perfekta paret och som ändå alltid gifter sig i munnen… Lika bra att bland ihop dom i en och samma sallad på en gång
Tärnade tomater. Sallad. Blanda alla ingredienser till en röra och smaka av med salt och peppar. Lägg lite bönröra på ett tortillabröd och rulla ihop till en strut
Salladmed jordgubbar, tomater, fetaost och avokadoDet är många av sommarens bär och frukter som passar bra till den feta och krämiga fetaosten, och jordgubben är absolut ett av dem
Idag fick avokadon toppa min sallad som jag slängde ihop av lite rester i kylen. Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans med tonfisken ochtomaterna
Blanda tomater, gurka och kikärtor med olivolja och vinäger. Salladen gjorde jag på kikärter, tomat och fetaost, som jag blandade med olivolja och balsamvinäger
Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladenoch blanda väl. Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja
Blanda den med dressingen. Skölj och strimla purjon. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. 2 tsk italiensk salladskrydda. Dressing1 msk vinäger 1,5 msk vatten 1,5 msk olja 2 tsk italiensk salladskrydda 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt salt peppar
Det blev grönsalladmedtomater i klyftor, apelsinbitar och krispiga granatäppelkärnor. Men här kommer en härligt fräsch sallad som vi gjorde idag till middagen
Tärna paprika och gurka. En av rörorna han syftade på var just svartabön-salladen. Men när det kommer till sallad håller han helst munnen stängd – eller tar ett pliktskyldigt litet blad för att inte verkar oartig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.