Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbrödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Igår vart det enkel middag Räkpasta sallad (barnen åt tidigare och dom åt lax med pasta. Vi var sugna på Räkpasta salladmed en god enkel senaps derssing
Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Lite isbergs sallad. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Sätt in bröden. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Salladmed jordgubbar, tomater, fetaost ochavokadoDet är många av sommarens bär och frukter som passar bra till den feta och krämiga fetaosten, och jordgubben är absolut ett av dem
Njut medettgottbröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar. 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Etiketter. En underbar salladmed röra för en fastedag. Klicka sedan över på salladenoch tomaterna. Hacka lök, avokadooch blanda med kesella, räkor, dill, salt och peppar
Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig. Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfria havregryn
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.