Den här pastasalladen är både smakrik för dom som hillar lite starkare karaktär och lätt att göra. När det är sommar är jag ganska bekväm när det gäller mat och iallafall när jag ska ha med
Mixa jordnötterna fint och lägg i en kastrull med kokosmjölk, pressad lime och sweet chilisås. Grilla spetten runtom på het grill, krydda med sesame/wasabikrydda från kvarn och servera med jordnötssås ochsallad
Efter bubbel och crostini blev det rosé från Languedoc, grillade kyckling- och grönsaksspett, världens godaste potatissalladmed päron och grönmögelost, sparris och två såser
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limen ochchilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Skär köttet i skivor och servera medsalladen. Igår bjöd jag på Asiatisk nudelsallad. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Sätt ihop alla ingredienser för såsen i en liten kastrull ochmed omrörning värm upp allt. Servera varm sås, tillsammans med ris, koriander och lime skivor
chilisås. Woka sockerärtorna, paprikan och morötterna skurna i delar i lite olja. sweet chilisås. Blanda ihop 0,5 dl olja, 2 msk soya, 2 msk chilisås, 2 tsk sambal oelek och 2 msk paprikapulver till en marinad som du lägger den strimlde kycklingen i. Trä sedan upp kycklingen på spett och lägg dem på ett galler (med plåt under) och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. När grönsaker och nudlar är färdiga är det bara att blanda ihop dem och hälla på 1 msk soya och 2 msk sweet chilisåsoch blanda igen. Blanda grädde, vitlök, jordnötter, hönsbuljong, farinsocker, 1 tsk sambal oelek, jordnötssmör och lime i en kastrull och koka ihop ett par minuter till såsen har tjocknat. 0,5 lime- både skal och saft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.