Jag hittade ett recept i Food and Wine på en gulbets- ochblodapelsinsallad, men vi gjorde en på blandade betor och vanlig appelsin och det blev god den med
Visserligen färdiga lammfärsbiffar från frysen, men de fick sällskap av en supergod och mycket passande sallad samt en getoströra som inte gick av för hackor
Salladmed rädisor, myntaoch koriander. Att få njuta de små med lite smör och flingsalt dröjer ett tag så i väntan på egen skörd piffar vi upp köpe-rädisor medmyntaoch koriander från köksfönstret
Grovhacka myntabladenoch blanda ner tillsammans med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Skär bort skalet på vattenmelonen med god marginal och skär den i tuggvänliga bitar
Skeda över salladen på torskryggen och servera. Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar
Istället blev det Thaisalladenmed en dressing jag nästintill skulle kunnat döda för. Grovhacka chili, vitlök, koriander ochmyntaoch lägg ner i en bunke, tillsätt sedan saften från en lime, fisksås, olja och sötning och mixa med en stavmixer
Strö över myntaoch hackad purjolök. Gott, friskt och fräscht. Salt och peppar. Pressa saften från en citron i skålen och tillsätt några matskedar god olja
Strö över myntaoch hackad purjolök. Gott, friskt och fräscht. Salt och peppar. Pressa saften från en citron i skålen och tillsätt några matskedar god olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.