1 mâchesallad,
tvättad1. Dela fikonen på längden och bryn på snittsidan i lite olivolja. Lägg sedan till sidan på t ex en tallrik.2. Häll i balsamicovinäger och honung. Koka samman i ca 30 sekunder och lägg sedan i de stekta fikonen med stekytan nedåt i pannan.3. Dra den till sidan och låt ligga och dra ett par minuter innan servering.4. Rosta nötter och mandel i olja tills de har fått fin färg. Ta upp nötterna ur oljan och salta genast.5. Lägg upp mâchesallad på en tallrik eller ett fat och lägg sedan på fikonen, de rostade nötterna och toppa med fina brutna bitar av chèvre.6. Ringla balsamicoreduktionen över salladen och servera genast.
Ett väldigt fint salladsalternativ att ha med på julbordet om du frågar mig. Det här är verkligen en riktigt fräsch och urgod sallad som passar lika bra som förrätt eller tillbehör
Det blev en härlig salladmed quinoa, färska fikon och senapsdressing. Om man skulle vilja kan man självklart kombinera salladenmed stekt tofu, ugnsgrillad pumpa eller något annan gott som man har på lut i kylen
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog
Vi åt grillat till middag och en smarrig parfait med chokladsås till efterrätt. Jag har laddat bloggen med recept som kommar att dyka upp, fastän jag är borta
Både jag och Carro åt den här salladen under ett ständigt "mmm". Om du, som jag, brukar leka TV-kock, har du i förväg gjort salladen som det varma ska serveras på
Skär ost och fikon i fina skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med basilikablad. Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar och ringla på en god jungfruolivolja
Toppa med lufttorkad skinka, vald blåmögel ost samt kanderade valnötter. Kanderade valnötter. Dagens sallad är i det lyxiga slaget och ger oss alla de smakkombinationerna mellan sött och salt som man kan önska sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.