Sallad med ljumma fikon, valnötter och mâchesallad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fikon, färska
  • 1 olivolja
  • 1 balsamicovinäger
  • 1 honung
  • 1 valnötter
  • 1 salt
  • 1 chèvre
  • 1 mâchesallad, tvättad1. Dela fikonen på längden och bryn på snittsidan i lite olivolja. Lägg sedan till sidan på t ex en tallrik.2. Häll i balsamicovinäger och honung. Koka samman i ca 30 sekunder och lägg sedan i de stekta fikonen med stekytan nedåt i pannan.3. Dra den till sidan och låt ligga och dra ett par minuter innan servering.4. Rosta nötter och mandel i olja tills de har fått fin färg. Ta upp nötterna ur oljan och salta genast.5. Lägg upp mâchesallad på en tallrik eller ett fat och lägg sedan på fikonen, de rostade nötterna och toppa med fina brutna bitar av chèvre.6. Ringla balsamicoreduktionen över salladen och servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.