Salamipaj med fetaost och oliver.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Salamipaj med tomat och fetaost 2 port + matlåda
  • pajskal, till en pajform 24 cm diameter
  • 4½ dl mandelmjöl (mal gärna sötmandel själv i mandelkvarn och sila genom finmaskig sil)
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 60 g smör, tärnat
  • 1 ägg Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
  • Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman allt till en smidig deg.
  • Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och lägg i fyllningen.
  • Fyllning
  • 1 röd lök, fint hackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, rivna
  • 5-6 tomater, klyftade
  • 8-10 svarta oliver, urkärnade och grovt hackade
  • 75 g fetaost i tärningar
  • 60 g salamiskivor
  • 1 tsk oregano
  • några blad färsk basilika
  • Fräs röd- och vitlök i smör så det mjuknar och lägg i botten på pajskalet.
  • Lägg olivhacket, salamiskivor, fetaost, tomater, basilika och oregano i pajskalet och häll på äggstanningen.
  • Grädda pajen mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter tills äggstanningen har stelnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.