Fräsch ochmildi smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött ochfiskrätter. Lägg de skalade och tärnade rotsakerna, ingefäran samt lök ochvitlöki grytan
Efter kalaset åt vi kalvstek, stekt långsamt ilergrytaochmed dofter av timjanoch lök. Och en rätt man omöjligt kan misslyckasmed då den iprincip sköter sig själv efter att man gniditin den med kryddorna
Lägg bullarna ilergryta (som fått liggai blöt) efter hand. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidortills fått färg
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mittenoch lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad
När lergrytan är färdig att använda lägger man rotgrönsakerna i botten på grytan med två oskalade vitlöksklyftor, två lagerblad och en skvätt olja samt några hela pepparkorn
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytanoch strö resten av kryddorna över, skiva löken ochvitlöksklyftornaoch lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffenoch sänk värmen till 175 grader i ca 1 timmeoch 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Skär auberginitärningaroch stek iolivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker ochlitetill (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Blanda ner köttfärsen med salt, vitpeppar, grädde och soja. Morfar var på besök ochvi hade beslutat oss för att testa lergrytan som legat oanvänd i köksskåpet i flera år
Jag lagade steken ilergrytavilket jag tycker blir både gott ochsmidigt då den sköter sig själv. Pressa potatisenoch palsternackan ipotatispressoch blandas medcitron salt peppar smör och den stekta purjon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.