Ett gott bröd som blir extra saftigt av skållad havregryn och linfrön. Doften, smaken, konsistensen och glädjen över att servera ett bröd man har bakat själv är underbart
Det är det som är så tacksamt med det här brödet, att man kan variera i oändlighet med det man råkar ha hemma eller tycker om och det blir lika gott varje gång
De skulle åka tunnelbana och gå på bio. Jag bakade ett mycket gott bröd häromdagen. Här hemma har maken och jag precis kommit in från en långpromenad och så småningom ska jag börja med middagen
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Mycket krämigt ochgott. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Gärna i ugn med något gott täcke över sig. Det jag har lagt till utöver min vanliga variant är purjolök och vispgrädde i blandningen som läggs över kycklingfiléerna innan ugnen gör sitt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.