2 mustiga formbröd med frön och kärnor. Grädda dina grovbrödlimpor i nedre delen av ugnen, 175 grader ca 1 h. Relaterat 2 mustiga formbröd med frön och kärnor
Smält smöret och blanda det och filmjölken med äggsmeten. Tillsätt även lingonen. 1 dl rårörda lingon/lingonsylt. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, känn med en sticka att kakan inte är kladdig el. 1 dl rårörda lingon/lingonsylt
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.