1
grahamsmjöl (kan bytas ut mot en annan sort eller vanlig mjöl)
1
ägg
1 solrosfrön
(valfritt)Lägg havregrynen i en bunke tillsammans med smöret som är hackad i bitar. Hetta upp mjölken tills den blir varm (nästan kokhett), häll över havregrynen och låt stå i 10 min. Lös upp jästen i 1 dl ljummet vatten. Häll över havregrynen och tillsätt de övriga ingredienserna. Knåda degen en bra stund, gärna i 10 min i bakmaskin eller för hand. Knådar du för hand är det lättast att röra runt med en slev eftersom degen är ganska kladdig. Degen kommer kännas kladdig till en början men efter en stund blir den mer fast allt eftersom havregrynen sväller upp och suger åt sig vätskan. Klä en mellanstor långpanna, 40×30 cm, med bakpapper. Mjöla degen och tryck sedan ut den jämnt i plåten. Täck ordentligt med plast och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten (ca 8 timmar).Värm ugnen till 200°. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö på valfri garnering. Baka mitt i ugnen i ca 30-35 min. Ta ut och låt svalna under bakduk i ca 10 min innan servering.
Saftig äppelkaka ilångpanna. Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar. Passa på att baka en långpanna full och bjud vänner och bekanta
Den här kakan bakas lätt ilångpanna och är så saftig och god så jag kommer använda den här många gånger när jag inte har tid att göra lussekatter men ändå vill ha något saffransaktigttillfikat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.