Bryn skinka i smör så att de får lite färg, krydda med salt & peppar. Klyfta löken och låt den steka med köttet så att den mjuknar något, men inte tar färg
Skär rutmönstrade skåror i svålen och lägg fläsksteken i en gryta. Ta upp fläsksteken från grytan. Ett par dagar senare så skulle jag testa att göra fläskstek på hemmaplan men jag misslyckades totalt med den knaprigasvålen – så det projektet la jag åt sidan
Lägg fläsksteken ovanpå löken. Servera steken och såsen med någon sorts potatisrätt, till exempel rostade potatisar, och äppelmos och lättkokt savoykål (dela kålen i klyftor, skär bort den hårda, vita mittbiten och koka några minuter, låt rinna av och servera med smörklickar, salt och svartpeppar)
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Härmed konstateras att jag har lagat till den godaste kycklingen någonsin. Kycklingen rimmas många många timmar innan den glaceras med endast japansk soja, honung och citronsaft och avslutas i ugnen
Fyll på med vatten så att svålen är täckt. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. Annars så kolla bara så att svålen verkligen är helt genomskuren, det ska vara snittat ner till köttet
Ta fram köttet och skär ett rutmönster genom svålenmed en vass kniv. Har du inte en grill med lock så ta en rostfri bunke och vänd upp och ner och lägg över köttet
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.