Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Dessa små saftigasemlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång
När semlorna väl ska serveras. (14 semlor). (14 semlor). It's that time of the year. När alla blir semmeltokiga och vad som började som en enda dag sträcker sig ut över hela två till tre månader
Det närmar sig, semeltider… Och visst, jag tycker också en semla är så himla gott. Det är inget måste men ibland så tänker jag, ja varför inte, om jag ändå kan göra ett alternativ som funkar för kroppen och hälsan utan att ge blodsockerhöjning med insulinpåslag
Ordet semla kommer från det latinska ordet "simila" som betyder "det finaste mjölet". Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Saftigasemlor som är väldigt enkla att göra och så mycket godare än de köpta. Florsocker Saftigasemlor som är väldigt enkla att göra och så mycket godare än de köpta
Den perfekta semlan, hur svårt kan det vara. Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.