Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar. I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka med kesella i degen och fylla med bregott
Bullarna är godast när de är nygräddade. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Kanelbullens dag. Jag har redan tryckt i mig en kanelbulle gjord på surdeg här på jobbet
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta. Antal ca 20-24 bullar
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut på det sätt du vill ha bullarna. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.