I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
1 msk chiafrön + 3 msk vatten som blandas till en geléaktig massa motsvarar 1 hönsägg. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Sandwichglass – glutenfri, raffinerat sockerfri och vegansk. Eller en så kallad ”Ice cream sandwich”. Det första receptet jag publicerade någonsin här på bloggen (för ungefär 1000 inlägg sen) var ett recept på en sandwichglass
Dags för måndag igen och meat-free Monday. Försöker ni äta vegetariskt/veganskt en gång i veckan. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
3 msk chiafrön + 2 dl vatten + 1 msk fiberhusk, blanda ihop och låt stå. Godmorgon lördag. Mysiga höstdagar med korvgrillning i skogen börjar närma sig
1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten). instagram 100kitchenstories. Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.