Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienskasmörgåstårta jag gjorde i helgen. Det är oftast de klassiska charktårtorna med ägg, ost och skinka eller skaldjur som folk vill ha men denna gång en italienare och det är superkul
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Passa noga, skillnaden mellan en torr och saftig kaka kan handla om några minuter. Med lite kärleksfull ompyssling blev de förvandlade till den allra läckraste banankaka
Mixa basilikan med vitlök, olivolja, riven parmesan, pinjenötter och citronsaft. Blanda detta i en skål tillsammans med crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda
Se till att alla kanter är tänkta med smeten så att det fastnar lätt när du ska garnera. Tomaten placeras i mitten och garneras med de färska räkorna samt finklippt gräslök
Saftig sockerkaka med tesmak. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
Saftig och luftig mjuk pepparkaka med smak av choklad. saftig,. Är det något jag aldrig kan göra mig av med så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
Börja alltid med kycklingen sist så att den inte torkar ut medan rotfrukterna är klara. Börja med att lägga kycklingen på ett bakplåtspapper, krydda sedan ordentligt med alla kryddor
De ska vara saftiga och lite kladdiga. Mycket doftrik med en söt doft med inslag av bittermandel. Det låter kanske inte särskilt gott men dessa cupcakes med mörk choklad och nougatganache blev en av mina favoriter
Lägg i ugnsform och blanda med olivolja, salt & peppar och finhackad rosmarin. Mattias är tveksam om man kan ha en kategori som heter till exempel Italienskt (många recept med mat från andra länder är ju väldigt försvenskade), men det här är ju faktiskt tillagat i det landet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.