Den här kakan bakas lätt i långpanna och är så saftig och god så jag kommer använda den här många gånger när jag inte har tid att göra lussekatter men ändå vill ha något saffransaktigt till fikat
Denna variant hade en len konsistens med en viss kladdighet, mycket saftig och smakrik. En jul skulle vi baka en sockerkaka med saffranssmak, men efter gräddningen förstår vi att vi hade glömt att tillsätta bakpulvret
Jag hade lite saffran kvar och passade på att baka en mjuk kaka som mamma bjudit på. Jag tycker att mjuka saffranskakor lätt kan bli torra men så inte den här
Den här mjuka och gudomligt saftiga saffranskakan hör till den senare kategorin. Det finns kakor man äter på jul, inte för att de är särskilt juliga, utan för att man alltid har gjort det
Gräddfilen i smeten får kakan att bli perfekt saftig. Saftig saffranskaka175 g smör2 1/2 dl strösocker2 ägg3 dl gräddfil4 1/2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker0,5 g saffran1 msk bakpulver1 krm salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.