1 Ingredienser
Smet: 340 g fint rivna morötter 270 g vetemjöl 5 g bikarbonat 7 g bakpulver 3 g salt 4 g kanel 220 g ägg 300 g strösocker 260 g matolja Frosting: 90 g smör 450 g florsocker 0,5 st vaniljstång 25 g citronsaft 150 g Philadelphia färskost Skriv utGör så här: Morotskaka
Sätt ugnen på 180 grader.
Smöra och strö ett tunt lager ströbröd på en långpanna (ca. 30x20 cm). Alternativt täck botten med bakplåtspapper innan du strör ströbröd på formen.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
Blanda i de torra ingredienserna och matoljan pö om pö i ägg- och sockerblandningen.
Rör ner morötterna i smeten med en slickerpott.
Fördela smeten jämnt på långpannan och baka av i 180 grader i ca. 25 minuter, eller tills den är helt genomgräddad.
Låt svalna.
Cream cheese frosting
Skrapa ur vaniljstången och lägg fröerna i en bunke med smör och florsocker.
Vispa ihop det rumstempererade smöret, florsockret och vaniljfröerna i en bunke med en elvisp.
Tillsätt Philadelphia osten och citronsaften och blanda frostingen till en jämn smet.
Dekorering
Vänd ut morotskakan ur formen och skär så stora eller små bitar som du önskar.
Spritsa frostingen på kakan.
Dekorera enligt önskemål, tex. harsyra, grovmalen kardemumma eller varför inte tunt skivad morot.
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.