Saftig morotskaka | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 340 g fint rivna morötter
  • 1270 g vetemjöl
  • 15 g bikarbonat
  • 17 g bakpulver
  • 13 g salt
  • 14 g kanel
  • 1220 g ägg
  • 1300 g strösocker
  • 1260 g matolja
  • 190 g smör
  • 1450 g florsocker
  • 10,5 st vaniljstång
  • 125 g citronsaft
  • 1150 g Philadelphia färskost
  • 1 Ingredienser Smet: 340 g fint rivna morötter 270 g vetemjöl 5 g bikarbonat 7 g bakpulver 3 g salt 4 g kanel 220 g ägg 300 g strösocker 260 g matolja Frosting: 90 g smör 450 g florsocker 0,5 st vaniljstång 25 g citronsaft 150 g Philadelphia färskost Skriv utGör så här: Morotskaka
  • Sätt ugnen på 180 grader. 
  • Smöra och strö ett tunt lager ströbröd på en långpanna (ca. 30x20 cm). Alternativt täck botten med bakplåtspapper innan du strör ströbröd på formen.
  • Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
  • Blanda i de torra ingredienserna och matoljan pö om pö i ägg- och sockerblandningen.
  • Rör ner morötterna i smeten med en slickerpott.
  • Fördela smeten jämnt på långpannan och baka av i 180 grader i ca. 25 minuter, eller tills den är helt genomgräddad.
  • Låt svalna.
  • Cream cheese frosting
  • Skrapa ur vaniljstången och lägg fröerna i en bunke med smör och florsocker.
  • Vispa ihop det rumstempererade smöret, florsockret och vaniljfröerna i en bunke med en elvisp. 
  • Tillsätt Philadelphia osten och citronsaften och blanda frostingen till en jämn smet.
  • Dekorering
  • Vänd ut morotskakan ur formen och skär så stora eller små bitar som du önskar.
  • Spritsa frostingen på kakan.
  • Dekorera enligt önskemål, tex. harsyra, grovmalen kardemumma eller varför inte tunt skivad morot.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.