Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
Kakan blev otroligt saftig och god. Peppad av framgången med min chokladkaka med svarta bönor häromsistens, tänkte jag försöka mig på ytterligare en nyttovariant av kaka, den här gången med kikärtor
Så jag har nu svängt ihop en saftig mazarinkaka medblåbär. Kikärtorna ger den där härligt saftiga och halvkletiga konsistensen som ni kanske kan urskönja på bilderna nedan
Lägg upp blåbären på den nybakta mandelkakan och toppa med vaniljmascarponen. Blanda blåbär och strösocker och rör runt med jämna mellanrum tills sockret löst sig
God och saftig - precis som en smörgåstårta ska vara. Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.