1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Nagga med en gaffel och grädda i 8–10 minuter. Skär kakan i 8 bitar med en varm kniv
Gör likadant med aprikoserna till garneringen. Blanda med lite av aprikospurén och sedan resten. Finhacka aprikoserna och lägg dem i rommen, gärna 8 timmar. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ta upp och låt det smälta med 1 msk vatten i en kastrull. 2 msk rom. 2 msk rom
Det ger en perfekt kladdig kaka som är saftig rakt igenom och passar fint på fjärde advent. Alla har ett recept på kladdkaka, jag har till och med flera stycken här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.