Saftig högrevsburgare | Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bröd1,4 l vetemjöl 50 g jäst 25 g smör, rumsvarmt 5 dl vatten, 37 grader (fingervarmt) 1,5 tsk salt 60 g smör, kylskåpskallt och tärnat i smått
  • 1 Högrevsburgare600 g högrevsfärs salt svartpeppar Västerbottensost [ett par skivor]
  • 1 Senapspicklad kålrot1 dl ättiksprit 12 % 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 msk senapsfrö 200 g kålrot, tunt skivad
  • 1 Ölkaramelliserad lök2 gula lökar 4 msk smör 2 tsk farinsocker salt 1 dl Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%
  • 1 Kantarellmajonnäs2 äggulor 4 tsk dijonsenap 4 tsk vitvinsvinäger 4-5 dl matolja 2 dl torkade trattkantareller, mortlade till ett fint pulver 1 tsk tryffelolja (går att utesluta) salt svartpeppar
  • 1 Dressad grönkål grönkål [4 stjälkar] 2 msk citronsaft 1 msk olja flingsalt
  • 1 Friterade potatisar och rödbeta10 fasta potatisar 4 rödbetor salt frityrolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.