Saftig förkokt kyckling med underbar grillglaze.
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stora kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer
  • 1 Salt
  • 115 svartpepparkorn
  • 1 En halv vitlök
  • 1 Glaze
  • 1½ dl farinsocker
  • 1½ dl japansk soja
  • 1½ dl ketchup
  • 1½ dl flytande honung eller muscovadosirap
  • 1½ tum stor knöl färsk ingefära
  • 12 vitlöksklyftor
  • 1½ tsk tabasco
  • 14 stora kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer Salt 15 svartpepparkorn En halv vitlök Glaze ½ dl farinsocker ½ dl japansk soja ½ dl ketchup ½ dl flytande honung eller muscovadosirap ½ tum stor knöl färsk ingefära 2 vitlöksklyftor ½ tsk tabascoKoka upp vatten med salt, pepparkorn och vitlök. Lägg ner kycklingen. Koka kycklinglår med ben ca. 20 minuter och kycklingfilerna 10 minuter. Tag upp dem, låt svalna, Blanda ihop samtliga ingredienser till glazen (behöver inte kokas. Pensla lita av den på kycklingen och ställ in resen av den samt kycklingen i kylen tills det är dags att grilla. Grilla och glaza emellanåt tills du fått en härlig yta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.