Nedanför hittar du det fantastiskt enkla receptet på den här saftiga apelsinkakan. Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat
Passa noga, skillnaden mellan en torr ochsaftig kaka kan handla om några minuter. Bananerna blev liggande lite för länge i fruktskålen, och kändes inte alldeles aptitiliga att äta som de var
Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
Förutom att det är väldigt roligt att skriva saker, baka och lägga ut saker på bloggen så har bloggen gett mig en massa nya vänner som jag aldrig hade träffat annars
Ta ut och låt svalna. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och ber den över kakan. 0,5 dl urkramad riven zucchini (kan uteslutas men gör kakan lite saftigare). Häll smeten i en rektangulär ugnsform, ca 20x20 cm (klä den i bakplåtspapper så kakan inte fastnar) och grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. 0,5 dl urkramad riven zucchini (kan uteslutas men gör kakan lite saftigare)
Skopa upp det goda i formen och ös på riset så blir allt saftigtoch gott. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
God ochsaftig - precis som en smörgåstårta ska vara. det blir m y c k e t fyllning så det var inte utan att jag stod och muttrade en del under hopsättningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.