RECEPT & FOTO Jill Wallentin. Äpple kanske inte räknas som lågkolhydrat, men två äpplen delat på 10-12 bitar blir väldigt lite, men för smaken och saftigheten gör de mycket. Kaksmeten2 st ägg1,5 dl valfri sötning (jag använde björksocker)100 g smör smält1 dl grädde2 tsk bakpulver0,5 tsk vaniljpulver1 msk fiberhusk1 dl kokosmjöl1 dl mandelmjöl1 st äpple rivetI botten3 tsk kanel2 tsk ingefära50 g smör3 msk Sukrin Gold1 st äpple i skivor. Kaksmeten2 st ägg1,5 dl valfri sötning (jag använde björksocker)100 g smör smält1 dl grädde2 tsk bakpulver0,5 tsk vaniljpulver1 msk fiberhusk1 dl kokosmjöl1 dl mandelmjöl1 st äpple rivetI botten3 tsk kanel2 tsk ingefära50 g smör3 msk Sukrin Gold1 st äpple i skivor. 2 tsk ingefära. 2 tsk ingefära
Kakan får gärna kännas lite saftig, så prova med provsticka. Äppelkaka med kanel och kardemumma. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts med kanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Självklart ville jag bjuda på något gott till kaffet så jag bakade den här äppelkakan. Den här gången ändrade jag lite i receptet samt la till kardemumma
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
På förmiddan bakade Joline och jag en äppelkaka som vi gav bort till ett par vänner med nyfödd liten bebis, och nu ikväll gjorde Joline en till eftersom vi hade mer äpplen i marinad kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.