I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Hade du tänkt baka semlor idag men inte riktigt hunnit med. Det är inte för sent än. Tidigare har jag bakat semlecupcakes för att förenkla det lite och denna gång gör jag det ändå snabbare och enklare
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftigaäppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
En saftigäppelkaka i en gjutjärnspanna. Saftigäppelkaka i gjutjärnspanna100g smör2 dl socker2 ägg3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk kanel1 dl mjölk1 tsk salt2 tsk vaniljpulverSätt på ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.