Så vi kokade saftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt ochsaft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Först blev det Rabarbersaft som står i kylen, sedan gjorde jag denna Rabarberoch Jordgubbsmarmelad och resten frös vi in för kommande projekt och frugans goda pajer
Somrig smulpaj pårabarber, jordgubbaroch lime. Vi begravde Joppelina en kall höst och så var det bara Joppe igen, som fortsatte att bo längst ner i trädgården, krypa i gångar under marken och knapra pårabarberblasten som växte intill varje sommar
När de mjuknat något, fyll det förgräddade pajskalet med rabarberochjordgubbar. I förrgår gjorde jag ju en rabarberpajpå ett för mig alldeles nytt mjöl
Tillsätt choklad, saftoch skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något. Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal
På helgerna lyxar vi alltid till det med bananpannkakor till frukost. Det fick bli en härlig blandning av jordgubbaroch körsbär, vilket blev hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.