Saffransstollen
Mary Dane -
Mary Dane -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 pkt jäst för söt deg
  • 3 msk vatten
  • 10-15 dl vetemjöl eller
  • 2 pkt saffran
  • 2 vispade ägg
  • 225 g rumstempererat smör
  • 170 g mandelmassa
  • 10 g smör
  • ¼ dl vatten
  • ¼ dl mjöl
  • 1 2/3 dl florsocker
  • 300 g färdig marsipan
  • 40 g smält smör
  • 1/2 - 3/4 dl florsocker
  • 1 h Del
  • 2 delar
  • 2 delar Form
  • 175 grader Gr
  • 2 dl mjölk
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 pkt jäst för söt deg
  • 3 msk vatten
  • 10-15 dl vetemjöl eller
  • 2 pkt saffran
  • 2 vispade ägg
  • 225 g rumstempererat smör
  • 170 g mandelmassa
  • 10 g smör
  • ¼ dl vatten
  • ¼ dl mjöl
  • 1 2/3 dl florsocker
  • 300 g färdig marsipan
  • 40 g smält smör
  • 1/2 - 3/4 dl florsocker
  • 1 h Del
  • 2 delar
  • 2 delar Form
  • 175 grader Gr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.