Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Bred ut med slickepott över halva rektangeln. Mortla saffran med lite socker, häll därefter över spriten och låt stå i 30 min för att få ut maximal saffranssmak. Värm mjölken i en kastrull tillsammans med saffranssockret till 37 grader. Pensla med uppvispar ägg och strö mandelflarn över hälften av bullarna och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 8-10 minuter, ta ut och strö över den sparade rivna chokladen med en gång över bullar utan mandelflarn
Men med Kung Markattas ekologiska mandelmjöl så blir det riktigt bra mandelmassa. Det var nämligen fram till 2003 krav på att mandelmassa måste innehålla minst 50% mandel, men nåt sånt krav finns inte längre och det har medfört att mindre nogräknade producenter istället drygar ut med mer socker
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.