När de väl svalnat, blanda med hackade dadlar och kakaonibs och fördela i 8 st portionspåsar. 200g Kung Markatta Sötmandlar 1 stor äggvita 1 msk vatten 5 msk (3/4 dl) Kung Markatta Kokossocker 2-3 tsk kanel 1/2-1/3 tsk salt 4-5 st Kung Markatta Dadlar, hackade i bitar 1/2 dl Kung Markatta KakaonibsVärm ugnen till 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt
ca 25 st 2 dl sötmandel 100 g urkärnade färska dadlar 2 msk agavesirap 2 msk kokosolja 3 msk kakao 1/2 tsk pepparkakskryddor 1 krm salt ca 2 dl rostade mandelspån Lägg till i inköpslistan
Grovhacka mandel och dadlar och blanda i tillsammans med ägg och mosad banan. På hennes dörr hänger nu en påse med innehållet samma som hennes förfrågan mellan raderna - ett saftigt bananbröd med knapriga kanter
Det var ganska länge sedan jag gjorde kokosbollar, men häromsistens när vi var och hälsade på Lille V och hans mamma blev vi bjudna på jättegoda dadelkokosbollar som kompisen Hilda hade gjort
När du är nöjd med konsistensen, i med resten av valnötterna och mixa några sekunder. För att få choklad runt om hela och utan att få en platt botten, brukar jag lägga de färdigdoppade bollarna på ett ugnsgaller med en plåt med bakplåtspapper under
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.