Vispa under tiden äggen tillsammans med socker, sirap och vaniljsocker till en ljus och luftig smet. Rör ned havregrynen/smöret, bär, russin och hackadmandel
· Servera våfflorna direkt tillsammans med en skopa vaniljglass, nougatfudgen och hackadmandel. mitt våffelrecept från förra året, med vispad grädde och vichyvatten i smeten, ger de sprödaste och frasigaste våfflor jag ätit
Inte nog med det så strödde jag på hackade mandlar också. Om jag skulle kunna så hade jag mer än gärna fyllt på glasskategorin varje vecka men det finns ju ett problem med glass och fotografi
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp, vänd ner mandeln, mjölet och smöret. Först kommer sältan och sedan smakar man vaniljen, och vi vet ju som bekant att nötter och choklad passar ihop med salt
Smörj och bröa en form med avtagbar kant med ströbröd eller cocos. ½ dl hackadmandel. mörka chokladbitar, vita chokladbitar, tranbär, hackade olika nötter
Här kommer sparrisen smaker fram, när den möter den hackademandel och det skirade smöret. Lägg den kokta sparrisen på ett fat, häll över mandelsmöret och skiva över ost
Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Kommentarer
piasus50
Ljuvligt goda och perfekta till förmiddagsfikat!
Logga in eller Registrera för att kommentera.