Vi stekte till några stora räkor och kryddade medvitlök, chili ochlime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlökenoch pressa i limen
Servera fisken med potatis, tomater, sås och strö vitlöken över. Detta är kanongott och snabblagat, har fuskat med såsen och använt en smaksatt crème fraich
En enkel salsa som denna piffar upp det mesta, eller kan till ochmed göra hela rätten. Jag serverade den här med grillade gambones, spanska jätteräkor, men salsan passar lika bra till kyckling, fläskkött, fisk eller annat kött
Vitlöksklyftor hackades och lades på fisken. En bit färsk lax lades på ett ark av folie, lite örtsalt, citronpeppar och massa limesaft pressades över ochlimeklyftorna fick sedan vara kvar på fisken
Låt matjessillen rinna av och skär den sedan i bitar på snedden och blanda medvitlök, majonnäs, gräddfil, persilja, rödlök samt skal och saft från limefrukten
Blanda smör med riven/pressad vitlök Häll lite olivolja i en ugnsfast form. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa ytterligare någon minut till dess riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.