Saffransrutor i långpanna
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 13 dl socker
  • 13 dl vetemjöl
  • 13 tsk bakpulver
  • 11 krm vaniljpulver
  • 11 pkt saffran
  • 11,5 dl vatten
  • 1100 g smör
  • 14 dl florsocker
  • 11 äggula
  • 11 tsk pressad citronSätt ugnen på 175 grader, och smörj och bröa en form á 20x20 centimeter.
  • 1 Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vattnet och rör om till smeten är klumpfri. Häll ut smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka.
  • 1 Under tiden kakan gräddas gör du glasyren. Smält smöret, rör ner alla ingredienser till frostingen och vispa den slät. Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt i ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.