11 tsk
pressad citronSätt ugnen på 175 grader, och smörj och bröa en form á 20x20 centimeter.
1 Vispa
ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vattnet och rör om till smeten är klumpfri. Häll ut smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka.
1 Under
tiden kakan gräddas gör du glasyren. Smält smöret, rör ner alla ingredienser till frostingen och vispa den slät. Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt i ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingrediensernatill kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingrediensernatill kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vattnet och rör om till smeten är klumpfri
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.