Pilgrimsmusslormed brynt persiljesmörPilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Fräs det 12 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar
En förrätt på pilgrimsmusslor och gröna ärtor. Mixa med stav, smaka av med svartpeppar och lite salt. Krydda musslorna med lite svartpeppar samt flingsalt
Halstrade pilgrimsmusslormed kapris- & pistaschvinägrett. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck
Rejält med smör. Häll över blandningen i skålen och smaka av med salt, peppar. c 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). För mer sås lägg i ytterligare en klick smör 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). 2 salladslök Rejält med smör
Ingredienser Portioner. 4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.