Ät sylten varm med glass, en efterrättsklassiker. Det är den fine sambon som är hjortronfrälst och han ägnar en hel del sommartimmar åt att söka upp bra myrmarker och leta hjortronblommor
Eftersom han är en äkta norrlänning blev det tårtor med chokladmousse och hjortron efter att först ha grundat med äkta pitepalt (han hade gjort glutenfria till mig)
Först var tanken att jag skulle göra något avancerat, men det slutade med klassisk hjortronsylt men jag provade också att smaksätta en burk med cognac och det bet blev jättegott
Och kombinationen mogen bakad brie, varm hjortronsyltoch finncrisp var verkligen en hit. Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
I FInland tror jag bestämt att den heter juustoleipä och är en typ av ost som mest påminner om en söt variant av Haloumi (den gnisslar när man tuggar på den) i kombination med ostkaka
Bred på hjortronsylten i ett jämnt lager och lägg tillbaka locket. Servera, antingen genom att ta bort locket och gröpa ur smält ost och hjortron eller genom att skära upp tårtbitar
Blanda gelésockret, grädden och vaniljen i en kastrull. Det här är visserligen inget nytt recept på pannacotta, den finns sedan tidigare på bloggen, men här är den tillsammans medhjortronsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.