300 g
pasta t.ex. tagliatelle 150 g champinjoner 1 st vitlöksklyfta 0.5 g saffran 1 msk smör 2 dl crème fraîche 1 dl mjölk 200 g färskost 2 msk hummerfond 10 st små tomater 1 tsk sambal oelek 170 g kräftstjärtar 2 msk hackad persilja
Ingredienser Portioner. 4 580 g räkor i lake 4 port tagliatelle 1 röd paprika 1/2 purjolök 2 tomater 1/2 g saffran 1 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl spad från räkorna salt och peppar 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Späd med buljong och tomatpuré. Låt kräftstjärtarna rinna av och lägg sedan ner dem i såsen. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och servera den tillsammans med kräftsåsen
200 g kräftstjärtar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g kräftstjärtar 200 g färska champinjoner Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger ½ dl finhackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar ev 1 msk konjak
Klicka ut röran och toppa med avocadotärningar och kräftstjärtar. Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök, skånsk senap, sambal oelek och klippt dill
Hetta upp oljan i stekpanna och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna. Rulla runt kräftstjärtarna i blandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i panko
Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Servera med sallad, zucchinipasta, broccoli eller färsk pasta om man inte äter LCHF
Saffran i mat är faktiskt så gott att jag nästan tror att det blir något med det imorgon också. Koka den färska pastan enl anvisningar och blanda med såsen
-) Och det blev väldigt gott, men ni vet ju hur det är med pasta och mig. Jag skulle däremot kunna tänka mig att göra såsen och fylla små tunnbrödskorgar och servera som förrätt eller bara toppa lite sallad med den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.