I varje fall inte om man väljer den traditionella sorten bakade med vetemjöl, smör och socker. Fortfarande sött, men med ett betydligt lägre GI värde (=påverkar blodsockret mindre) än vanligt socker
Frukostvåffla på skrädmjöl med kokosgrädde och chia-/hallonsyltVåfflor brukar inte normalt sammankopplas med hälsosam mat, men det här är ett riktigt bra alternativt som både uppskattas av kroppen och av smaklökarna
Riktigt goda är de och en juldelikatess du kan njuta med ett gott samvete. Det är klart att vi måste ha ett gott och hälsosamt alternativ till lussebullar och annat "juligt" som innehåller saffran och russin
Känn efter om du behöver mer eller mindre för lagom konsistens Har du ingen matberedare går det bra även med mixerstav, men då får du jobba lite längre
För de mesta innehåller det massvis medsocker och andra mer eller mindre bra tillsatser. Klä sedan en brödform (eller annan lämplig form) med bakplåtspapper och häll sedan ner smeten i formen
Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Här delar jag med mig av en enkel och matig paj på zuccin och spenat. Häll ner alla ingrediensers i en skål, jobba med händerna och skapa en bra sammansatt deg
Dessutom blir smaken extra julig av kanel, nejlika och russin. Häll i bakpulver, bovetemjöl, fiberhusk, kokos, kryddnejlika, kanel och smält (rinnande) kokosolja och blanda ordentligt till en jämn smet
Eller kanske till och med godare. Du som är intresserade av lite mer hälsosamma glassalternativ har säkert provat på Nicream - glass med fryst banan som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.