Pannacottan kan vara smaksatt med vanilj eller nästan vad som helst. Men såhär i juletider gör jag den gärna alldeles gyllene saffransgul med ett tunt lager vackert röd gelé på tranbär eller lingon
Saffranspannacottamed björnbärsspegel. 4 port. 5 dl grädde. ½ dl socker. 1 pkt saffran. 2 st gelatinblad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter
Garnera med krossade pepparkakor och passionsfrukt. Saffranspannacotta. Du behöver4 personer2 gelatinblad5 dl vispgrädde1 paket saffran1/2 dl socker1 tsk vaniljsockerKrossade pepparkakorPassionsfruktGör såhärLåt gelatinet ligga i vatten ca 5 minuter
Jag är ensam vaken i ett tyst hus med tända ljus och nyhetsmorgon som sällskap. Ska snart börja med frukosten för jag räknar med att jag alldeles strax får sällskap
upp puddingarna eller servera dem direkt ur glasen med hallonen. 4-6 portioner (6 port tycker jag) 3 blad gelatin5 dl grädde1/2 dl strösocker1 påse saffran ca 0,5 g1 tsk vaniljsocker eller 1-2 krm mald vaniljstångServera med färska eller tinade hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.