Få desserter är så snabblagade och omtyckta som pannacotta. Man behöver i och för sig vara ute i ganska god tid för att pannaottan ska hinna stelna, men å andra sidan går den snabbt att svänga ihop och går att förbereda flera dagar innan det är festdax och då duka fram desserten på ett litet kick
För att få ut extra smak ur saffranet kan man mortla det med lite strösocker, ca en tesked. Detta är inte nödvändigt och kan hoppas över om man inte har tid eller inte har en mortel
. Säga vad man vill om julmat, men man går sällan hungrig från ett julbord. Fröknarna lever dock efter devisen "man är aldrig för mätt för en efterrätt"
Pannacotta är en klassisk italiensk efterrätt som blivit mycket populär i Sverige. Namnet betyder helt enkelt kokt grädde, eftersom tjock grädde som kokas blir ännu tjockare
Saffranspannacotta med björnbärsspegel. 4 port. 5 dl grädde. ½ dl socker. 1 pkt saffran. 2 st gelatinblad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och saffran. Låt sjuda i ca 5 minuter. Ta bort saffranskoket från plattan och rör ner gelatinbladen
Ljuvlig efterrätt utan särskilt mycket arbetsinsats. Ursprungligt recept från Arla. 4-6 portioner (6 port tycker jag) 3 blad gelatin5 dl grädde1/2 dl strösocker1 påse saffran ca 0,5 g1 tsk vaniljsocker eller 1-2 krm mald vaniljstångServera med färska eller tinade hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.